Haber

Erdoğan: Nasıl ki halkımızın güveniyle iktidara geldik, milletimiz farklı bir karar alacaksa demokrasi neyi gerektiriyorsa aynen onu yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaylığından istifa eden Muharrem İnce ile bugün görüştüğünü belirterek, avukatlarına böyle bir görev verdiğini ifade etti. Biz de özellikle devlet olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Çünkü böyle bir yarışta. Bunu kendi haline bırakmak asla doğru olmaz” dedi. demokrasi için ne gerekli. Yapacak başka bir şey yok… “Bu açıklıkta rakiplerimizden de aynı kararlılığı bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Dolmabahçe Çalışma Bürosu’nda TRT, A Haber, NTV, CNN Türk, 24 Tv, Ülke Tv, Tvnet, Haber Türk, TV100, Haber Global, TGRT Haber, Bengi Türk ve Akit’te bir konuşma yaptı. TELEVİZYON. olmak üzere 30’a yakın televizyon kanalının ortak seçim özel yayını. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“HÜKÜMET OLARAK YAPILABİLECEK HER ŞEYE YARDIMA HAZIR OLDUĞUMUZU SÖYLEDİK”

“Muharrem Bey’in buradan gitmesine gerçekten üzüldüm. Teyp kumpaslarıyla göreve gelen Kemal Bey’e rakip olunca maalesef böyle bir kumpasla karşılaştı. Terör örgütleriyle kol kola yürüyen, ortaklıklar kuran Kılıçdaroğlu , özellikle karşısına çıktığı anda böyle bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Bugün Muharrem Bey’i aradım. Bu süreçle ilgili başına nasıl böyle bir şey geldi, bunu onunla konuşmak istedim. Kılıçdaroğlu kol kola demiyorum, Muharrem Bey’den gelen bir şey anladığım kadarıyla. Bu bir FETÖ taktiğidir. Bunu her an yapabilirler. Geçmişte yapıldı. Kılıçdaroğlu bu göreve malum bir teyp komplosuyla geldi.

Bugünkü toplantıdan anladım ki Muharrem Bey’in ilginç olan bu kararının arkasında dürüst ve onurlu insanların kabul edemeyeceği birçok saldırı var. Böyle bir durum söz konusudur. Artık insanın haysiyeti, şerefi çok ama çok değerlidir. Bu tür iftiralarla karşılaşılırsa, tevessül edeceği yollardan biri de son da olsa bu yoldur.

Ayrıca avukatlarına bu konuda böyle bir görev verdiğinden vb. bahsetmişlerdir. Biz de bu konuda özellikle devlet olarak her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Çünkü böyle bir yarışta yalnız kalmak asla doğru olmayacaktır.

“SİZ KİMSİNİZ RUSYA’YA YAPTIRIM UYGULAYACAKSINIZ?”

Hatırlarsanız kampanya öncesinde Biden’ın açıklamaları olmuştu. Bu neydi? ‘Erdoğan’ın tasfiyesi’ idi. Bu Biden, güya benimle özel bir sohbeti olan biri. Ancak maalesef dil sürçmesi diyemeyeceğim bu açıklamayı acımasızca yaptı. Bu açıklamanın ardından kendisiyle tekrar görüşmeye geldik. Toplantılar yaptık. Kendisine sorduğumda maalesef bu yoldan dönmeye çalıştı. Artık çıktı, bu kez Kemal Bey Rusya’ya saldırdı. Rusya Sözcüsü Peskov, “Bunu kanıtlaması gerekiyor” dedi. “Kanıtlayamazsa, üstesinden gelemez” dedi. Ben siyasetçiysem, 40 yıllık bir geçmişim varsa burada bir şeyi çok net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Kemal Bey bakın bu siyaseti hala öğrenememişsiniz. Çırak bile değildin. Türkiye yönetimine talip olan ‘Batı ile dost olurum’ diyor, çünkü ‘Rusya’ya yaptırım uygulayacağım’ ne diyor? Sizden devlet adamı veya yönetici olamazsınız. Sen kimsin ki Rusya’ya yaptırım uyguluyorsun?

“BİDEN BU AÇIKLAMAYI YAPTI MESAİ BEN BENİ REDDETTİM”

Mesela beni evimde ziyaret edecek kadar desteğimiz olduğu halde, aile bağlarımız olduğu halde, eşim ve ailem de olsa Biden’ın bu açıklamayı yapması beni gücendirdi. Ancak öte yandan Amerika Rusya’ya olumlu bakmadığı için Sayın Putin ile ilişkilerimi hiçbir zaman kesmedim. Aksine kendisi ile ilişkilerim güçlü, Amerika ile ekonomik işbirliğimizin Rusya’da daha güçlü olduğu kadar güçlü olduğunu da görüyoruz.

“HALKIMIZIN TEVENCESİYLE NASIL İKTİDAHA GELECEĞİZ, MİLLETİMİZ FARKLI BİR KARAR ALABİLİRSE DEMOKRASİNİN İHTİYACI OLANI TAM YAPARIZ”

Bunu alışılagelmiş olarak düşünmeme bile gerek yok. Ancak bu tür sorular sadece terör örgütlerine sorulur. Türkiye’de demokratik yoldan iktidara geldik. Halkımızın güveniyle iktidara geldik. Nasıl ki milletimizin teveccühü ile iktidara geldiysek, yani milletimiz böyle farklı bir karar alırsa biz de aynen onu yaparız, demokrasi için ne gerekiyorsa yaparız. Yapacak başka bir şey yok. CHP, İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığını devraldığında belediye başkanımız ‘Hayır buradan çıkmıyoruz’ dedi mi? Onlar ne yaptı? Ayağa kalktılar ve belediye başkanlığını kazananlara görevi verdiler.

Ankara’da büyükşehir belediye başkanlığını kazandığında arkadaşlarımız ‘Hayır, yapmayacağız’ dediler mi?

Cumhur İttifakı bu ülkede demokrasinin teminatıdır. Demokrasiyi özümsemiş partilerin birleşmesi ile kurulan Cumhur İttifakı, sandıktan çıkacak her sonucu hukuka uygun kabul edecektir. Bu açıklıkta muhataplarımızdan da aynı kararlılığı bekliyoruz. Maalesef CHP tarafı demokrasiye zarar verecek dedikodular yaymayı beceriklilik olarak görüyor. Sandık emniyeti aşağıda, kasa emniyeti üstte. Sandık, demokrasinin şerefidir. Adamlarını oraya koy, onları kaçırma. Orada çalışanlarımızın garantisi olduğu gibi, çalışanlarınızın da garantisi orada olacaktır. Pazar günü milletimin Cumhurbaşkanlığı görevini bana emanet edeceğine inanıyorum.

“6 MİLYONDAN FAZLA GENÇ OYUNUN BU SEÇİMDE ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Gençlik siyasete de meylediyor. Bu havayı aldım inşallah 21 yılda gençlerimizin nice hayallerini gerçekleştirmişizdir. Ücreti kaldırdık. Geldiğimizde burs 45 liraydı. Şimdi 850 TL’den taban fiyata burslarımız var. Krediyi saymıyorum. Burs değerlidir. Çünkü bursun ödenmesi söz konusu değil. Ancak kredide, işyerinde çalışmaya başladıktan sonra devlette veya herhangi bir sivil toplum kuruluşunda ödeme yapılıyor. Faiz yok, hiçbir şey yok. sağlayan biziz. Bu kapıları açan bizleriz. Böyle bir durum karşısında özellikle 6 milyondan fazla genç seçmenin bu seçimde gerçekten etkili olacağını düşünüyorum.

“LGBT’Yİ SAVUNAN KİMSEYE VE HİÇBİR KURUMA ASLA TAHMİN ETMEYECEĞİZ”

Aynı zamanda milletimizin temelini oluşturan aile yapımızı korumak ve çocuklarımızın geleceğini korumakla yükümlüyüz. LGBT tipi hareketlerin, bireylerin kendi dünyalarında yaşadıkları sapkınlıklardan toplumsal dayatmalara dönüşmesi, ulusal varlığımızı tehdit etmektedir. Bu nedenle bu tür sapkın hareketlerin yasallaşmasına asla izin veremeyiz. Bu yöndeki çabaları tasvip edemeyiz. AK Parti olarak ülkemizde LGBT savunuculuğuna ve yayılmasına karşı mücadele edeceğiz. LGBT’yi savunan hiç kimseye ve hiçbir kuruma müsamaha göstermeyeceğiz. Durumumuz bu kadar net, bu kadar net.

Birileri bu sapkın akımların oyuncağına dönüştüğünde ızdırapla takip ederiz. Dilerim Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra ülkemizde bu konuda önemli gelişmelere tanık olacağız.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ GÖSTERMEK İÇİN ADIMLARI ATTIĞIMIZDA MİR OĞUZHAN KİŞİSEL OLARAK TELEFON DUYDU VE BANA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Allah rahmet eylesin, İstanbul Sözleşmesi’ni bir kenara atma adımını atarken Oğuzhan Bey bizzat beni aradı ve teşekkür etti. Bunun sebebi bizim duruşumuzdur. Geri getireceğim diyenler aslında kendi kendileriyle çelişiyor. Ayrıca Saadet Partisi’nin şu anki başkanı olan kişi LGBT’ye karşı gelişigüzel bir tavır mı sergiliyor?

YPG/PKK terör örgütü başka bir konudur. Ancak bir yandan da katledilen Kürt kardeşlerimizin hukukunu aramak ve korumak boynumuzun borcudur. Partimde şu anda onlarca Kürt kardeşimiz var. Bakan olan kardeşlerimiz var. Şu anda Adalet Bakanım olan Şanlıurfalı Bekir Bey de Kürt’tür.

Sayın Kemal’in HDP ile ortaklığı HÜDA PAR’ın bizimle olması kıyaslanamaz. HDP terör örgütü PKK ile bağlantısını inkar etmek şöyle dursun, her gün selam göndererek bağını teyit ediyor.

HÜDA PAR ise terör örgütüyle bağlantılı olduğuna dair herhangi bir emareye sahip değil ve bu konuda açık bir inkarları da var. Bu tür şeyleri kabul etmezler.

“YÜZLERCE BİNLERCE KONUT TESLİMİNE EN GEÇ EKİM AYINDA BAŞLAYACAĞIZ”

142 bin konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. 59 binin temelini attık. Sarsıntı bölgesine 650 bin yeni konut yapacağız. Hatta köy konutlarında da teslimatlar başladı.

319 binini inşallah 1 yılda tamamlayacağız dedik. En geç Ekim ayına kadar yüzlerce, binlerce konutun teslimlerine başlamayı planlıyoruz.

Bunu sağlamak için TOKİ’nin tecrübesi ve ülkemiz inşaat sektörünün gücü yeterlidir. Sadece konut değil. Hastanelerimizi sosyal ve ticari alanlarıyla ayağa kaldırıyoruz. Az önce Defne’den bahsettin. Defne biliyorsunuz çelik konstrüksiyonla yapılmış bir hastane ve inanmadılar.

Çelik konstrüksiyon ile yapılmıştır. İç donanım da hızla ilerliyor. Defne Hastanesi’nin temeli atılalı 48 gün oldu. Hedefimiz 60 günde bitirmekti ve planlandığı gibi ilerliyor. Büyük ölçüde tamamlandı.

Amerika’yı görüyorsun, Batı’yı görüyorsun. Banka iflasları ardı ardına geliyor. Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgaz elektrik sistemimize dahil edildi. Bu bizim farklı gücümüz. Gabar’daki petrolü de artan bir şekilde sisteme dahil ediyoruz.

“SOĞAN, PATATES 7.5 LİRAYA DÜŞTÜ”

Arkadaşlarımı bu arada tekrar pazara gönderdim, dolaşın bakalım neymiş ne değilmiş. Şu anda soğan patates 7.5 liraya düştü. Bu piyasa fiyatıdır. Bu da gösteriyor ki arz-talep istikrarında bu spekülatif oyunlar ortadan kalktıkça durum daha da netleşecek. Sayın Putin ile son görüşmemde, kendisi sayesinde benden büyük ölçekte domates istedi. Şimdi onun bu domates talebi fiyatların düşmesine neden oldu, ister istemez üreticiyi sevindirdik. İnanın Batı Rusya’ya yaptırım uygulayacak diyen Kemal Bey’in aklı bu.

Çiftçimiz için böyle çalışıyoruz. Rusya bizden ne kadar çok domates alırsa, ne yapacaksa bu benim çiftçimi sevindirecek. Aynı zamanda ülkedeki fiyatları da aşağı çekecektir. Bunu diğer çalışmalarımızda da yapıyoruz, yapmalıyız da.

“SEÇİMDEN SONRA BÖYLE BİR ADIM ATILABİLİR”

Böyle bir düzenlemeye katılacak siyasi partiler varsa söz konusu değil. Açıkçası ben bundan yanayım. Biliyorsunuz burada 50 artı 1 oranı prestijli 50 artı 1 oranı değil. Yani yüzde 50 artı 1 oy. Böyle bir adım seçimden sonra atılabilir. Bu adım, yerine getirilmesi halinde bir anayasa değişikliğini gerektirir. Olmaması için hiçbir sebep yok. Böyle bir adım atılırsa bizzat desteklerim.”

saraykoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort