Ekonomi

MicroStrategy ve Kripto Para Hisseleri Bitcoin 65.000$’a Ulaşınca Yükseldi

Bitcoin (BTC) fiyatı Pazartesi günü 65.000 $ seviyesini aşarak, en değerli dijital para biriminin hafta sonu boyunca değer kaybettiği bir dönemden sonra toparlanmasına yardımcı olan son yükseliş eğilimini sürdürdü.

Bu raporun yazıldığı sırada BTC’nin değeri 65.393 $ seviyesindeydi ve son 24 saat içinde %2,7’lik bir artış gösterdi.

Bu olumlu harekete paralel olarak, kripto para birimleriyle ilişkili hisse senetleri de Pazartesi günkü piyasa öncesi işlem seansında kazançlar yaşadı. MicroStrategy (MSTR) ve Marathon Digital (NASDAQ:MARA) sırasıyla %8,7 ve %7,7’lik artışlarla ön plana çıktı.

Ayrıca, CleanSpark (NASDAQ:CLSK) %5,6, Riot Platforms (NASDAQ:RIOT) %4,5 ve Coinbase (NASDAQ:COIN) %3,6 oranında artış gösterdi.

Bitcoin’in değerindeki son artış büyük ölçüde, ABD dolarını olumsuz etkileyen ve dijital para birimleri gibi daha yüksek riskli yatırımların cazibesini artıran, beklenenden daha zayıf ABD istihdam büyüme verilerinin açıklanmasına bağlanabilir.

Yatırımcılar artık Federal Rezerv’in Eylül ayında faiz oranlarını 25 baz puan düşürme olasılığını daha yüksek görüyor ve bu da dijital para birimleri için daha destekleyici bir ortam yaratacak. Bu para birimleri, faiz oranları düşük ve piyasa likiditesi yüksek olduğunda daha iyi performans gösterme eğilimindedir.

İstihdam yaratımında yavaşlama olasılığı Federal Rezerv’in faiz oranlarını düşürme düşüncesini desteklese de, son istihdam verileri beklenenden daha güçlü beş aylık istihdam artışı rakamlarının ardından geldi ve enflasyon hala merkez bankasının yıllık hedefi olan %2’yi aştığı için Federal Rezerv üzerinde mevcut oranları koruma yönünde bir miktar baskı var.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu